Samen een transformatie in werking zetten

Hey daar! Ik ben Amber Bellaart, creatieveling en eigenaar van grafisch ontwerpstudio Ripple Creative. Met Ripple Creative (2023) creëer ik brandings, drukwerk, illustraties en meer, waarmee jouw bedrijf visuele impact kan maken. Mijn missie is om jouw onderneming op te laten vallen door middel van impactvolle visuele uitingen. 

Toen ik in 2023 besloot om voor mezelf te beginnen, wilde ik daarbij een passende naam met een symbolische betekenis. Het ‘ripple effect’, ook wel ‘butterfly effect’, staat voor het maken van impact door middel van een (kleine) actie. De vlinder, het symbool van mijn branding, staat tevens voor een positieve verandering, een transformatie. Voor mij vielen hiermee alle stukjes op z’n plek. Waarom wachten als je vandaag nog actie kunt ondernemen en een positieve verandering tegemoet kunt gaan?

Foto van Ripple Creative eigenaar Amber Bellaart

Wat fun facts over mij

Always looking for new places

Ik kan maar geen genoeg krijgen van reizen. Vrijwilligerswerk in het buitenland, in het buitenland (tijdelijk) werken of een grote reis maken, het lijkt me allemaal wel wat. 

Moments to capture

Op vakantie zul je me altijd gewapend met een fotocamera tegenkomen. Ik vind het heerlijk om herinneringen vast te leggen op beeld en maak hier ook fotoboeken van. 

Lost between the pages

Ik ben een boekenwurm en hou ervan om helemaal in een verhaal op te gaan. Favoriete genres heb ik niet echt, afhankelijk van mijn stemming kies ik vaak wat uit.

It’s lights out and away we go

In het weekend zit ik klaar voor de buis om  Formule 1 te kijken. Dit is een echt vader-dochter momentje geworden. Afgelopen zomer ben ik bij de Zandvoort Grand Prix geweest, mega gaaf!

Mijn design verhaal tot dusver

Tot 2013

Sinds kinds af aan ben ik altijd al creatief bezig geweest. Ik heb het niet van een vreemde want met kerststukjes maken, het versieren van lampionnen voor Sint Maarten of het organiseren van een partijtje was mijn moeder altijd de creatieve bron van inspiratie. Een zwempartijtje of iets dergelijks was het bij mij dan ook niet, wij gingen eerder sieradenkistjes beschilderen, sieraden maken of een taart decoreren. Ik genoot hier altijd enorm van.

2013 – 2019 

Op mijn middelbare school wilde ik wat creatiefs in mijn vakkenpakket, dus heb ik destijds gekozen voor tekenen. Hierin kon ik voor een deel mijn creativiteit kwijt. Ik merkte echter dat ik nog wel meer creatief bezig zou willen zijn. Van daaruit ben ik open dagen gaan bezoeken van creatieve HBO studies. Dingen als grafisch ontwerp en fotografie spraken me enorm aan, maar ik wist nog niet 100% welke richting ik het leukste vond. Gelukkig voor mij bestond er Creative Business (HvA) waarbij ik dat kon ontdekken.

2019 – 2023

Creative Business was de plek waar ik mijn liefde voor grafisch ontwerp ontdekte. Door de diverse specialisaties, een minor en stages kon ik geheel mijn eigen route bepalen. Voornamelijk mijn stage bij Travelbase, waar ik overigens nog steeds werkzaam ben als freelance designer, was een geweldige plek om het reizen en designen te combineren. Een half jaar ondernemerschap heeft me doen inzien dat dit eigenlijk wel heel interessant voor mij kon zijn in de toekomst.

2023 – nu

Na mijn stage kreeg ik de vraag om als ZZP’er aan te blijven bij Travelbase. Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik mij dan ook ingeschreven bij de KvK. Ripple Creative was geboren! Nu als afgestudeerde heb ik meer tijd voor Ripple Creative en werk ik voor diverse opdrachtgevers. Ik geniet enorm van wat ik doe en kijk ernaar uit om te zien waar mij dit nog verder gaat brengen!